Kripto para platformu ile bilinen Bitci, Blockchain alanında enerji, turizm ve gayrimenkul projelerine hazırlanıyor. Bu yıl içinde 10 ülkeye açılacaklarını söyleyen Bitci Teknoloji kurucusu Çağdaş Çağlar, üç unicorn çıkarma hedefleri olduğunu da vurguladı

ŞU ana kadar 74 kulüple görüştüklerini belirten Çağdaş Çağlar, özellikle Güney Amerika ve ABD tarafında çok fazla sayıda yeni taraftar token projesine imza atmayı planladıklarını da söyledi. Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ve Amerikan Beyzbol Ligi (MLB) de görüşmeler yaptıklarını belirten Çağlar, “Bu iki ligde belirli bir aşamaya geldik. Güney Amerika’da aklınıza gelebilecek tüm büyük takımlar ile de anlaşmalar imzalayacağız. Güney Amerika yakında Türkiye’yi konuşacak” dedi. Bunun dışında kripto para piyasasında bir fenomen haline gelen Miami Belediye Başkanı Francis Suarez ile de görüştüklerini belirten Çağdaş, “Amerika merkezini Miami’de olması konusunda istekleri var. ‘Güney Amerika operasyonunu da buradan yürütürsünüz’ dediler. Yüzde 80’lere varan bir vergi avantajı sağlıyorlar. Miami’de otopark ve diğer belediye ödemelerinde token kullanma yönünde istekleri var. Bu konuda da görüşüyoruz” dedi.
TURİZMDE YÜZDE 20 AVANTAJ
TURİZM sektöründe sadakat programlarının daha gelişmişini blockchain üzerinden yapacaklarını belirten Çağlar, “Otel sahibi ciddi bir komisyon veriyor. Ama biz burada o komisyonu müşteriye token olarak geri vereceğiz. Örneğin booking.com da yüzde 20’nin 19’unu müşteriye token olarak geri vereceğiz. Tüketici için yüzde 20’ye yakın bir avantaj sunacak. Havayolları ve restoranlar ile de birleştirmeyi planlıyoruz” dedi. Şirket içinde Bitcichain, Bitci.com ve Bitcipay adında üç şirketleri olan Çağlar, “Üç tane unicorn çıkarma gibi bir hedefimiz var. Önümüzdeki bir yıl içinde 1 milyar doları aşan markamız olacak diye düşünüyoruz” dedi.
100 MİLYON SERMAYE ŞARTI
YASAL düzenlemeler konusunda dünyada Malta’nın en geniş yasal altyapıya sahip olduğunu belirten Çağlar, “Biz Ripple ve Coinbase’in hukuk firmaları ile de görüştük. Malta’da da görüşmelerimiz oldu. Malta’da 750 bin euro şartı var. Bunun dışında ciddi şartlar konmuş durumda. Bu konuda tüm Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olacak bir yasal düzenleme olması konusunda adımlar atılması bekleniyor. Avrupa’da yasal düzenlemelerin 2024’te çıkması bekleniyor. 2022 yılında Türkiye’de de bir düzenleme çıkmasını umuyoruz. Malta örneği Türkiye’de de uygulanabilir. Sektörde işini iyi yapan ile kötü yapanın ayrılması lazım. En az 100 milyon TL’lik bir sermaye şartının gerekli olduğunu düşünüyoruz. Belirli istihdam şartları da olması gerekir bizce. Çünkü kripto para borsası altyapısını dışarıdan alan da var. Üç beş kişi ile yapılabiliyor” şeklinde konuştu.