Waltonchain (WTC Coin) Nedir?

Waltonchain (WTC Coin) Nedir?

Bitci.com
Bitci.com
1579 kez okundu

Waltonchain temel kamu işletme eko zinciridir. Benzersiz bir blok zinciri ve Nesnelerin İnterneti (IoT) kombinasyonu oluşturmak için RFID teknolojisine başvurur. Bu eko zincirle birlikte tüccarlar tüm malların üretimini, lojistiğini, depolamasını ve perakende dolaşımı izleme şansına sahiptir.

Waltonchain Projesi Nedir?

Waltonchain projesi, adını RFID teknolojisinin mucidi Charles Walton’dan (1921-2011) almıştır. Yıllardır geniş bir alanda kullanılan RFID teknolojisi, nesneleri radyo dalgalarıyla tanımak anlamına gelmektedir. Mağazalardaki güvenlik alarmları ya da barkod okuyucuların kullanıldığı ortamlar RFID’in kullanıldığı alanlara gündelik hayattan örneklerlerdir.

Projenin birçok partneri bulunmaktadır. Partnerlerinin arasında Blockcloud, Kaltendin, Nids, CoinMarketCap, Coindar.org, Silictec, crypto.com ve Citylink gibi birçok marka vardır.

Waltonchain’in (WTC) Amacı Nedir?

Blok zincir + IoT lideri olarak Waltonchain, gerçek ekonomiye blok zincir teknolojisiyle hizmet eder. Endüstri dönüşümünü teşvik etmek için blok zincir ve RFID teknolojisini benzersiz bir şekilde entegre eder. Platform, çeşitli endüstriler için izlenebilirlik ve sertifikasyon çözümlerinin yanı sıra endüstriyel veriler için şifreleme hizmetleri ve veritabanı oluşturmak için kendi geliştirdiği RFID çipleriyle blok zincirinin merkeziyetsizliğini birleştirir. Üstelik iş uygulamaları arasında gıda izlenebilirliği, lüks eşya tanımlama, deniz ürünleri taşımacılığı takibi ve lojistik yer alan platform, gelecekte bu alanı daha da çeşitlendirmeyi hedeflemektedir.

Bir iş eko zinciri olan Waltonchain, üzerindeki tüm verilerin gerçek ve güvenilir olmasını sağlar. Kendi geliştirdiği okuyucu çip ve etiket çipi ile dolaşımdaki fiziksel emtiaların tüm verilerini otomatik olarak blok zincirine kaydeder. Böylece platform, insan müdahalesini engellemiş olur. Yani verilerin kurcalanma olasılığını en aza indirilir ve adil, şeffaf ve güvenilir bir yeni nesil iş ekosistemi oluşturulur.

Waltonchain Madenciliği Nasıl Yapılır?

Sanal para birimi Waltonchain madenciliği, RFID zincirinin ve internet entegrasyonunu ileriye doğru iten, RFID ve blockchain yani blok zincir teknolojilerinin kombinasyonuyla oluşturulmuştur. Yenilikçi teknoloji blok zincirinin uygulamalarındaki problemini çözmek, nesnel varlıkların blochain yani blok zincirine otomatik bir şekilde nasıl geçeceğini göstermek amacıyla ortaya çıkmıştır.

Waltonchain Nasıl Çalışır?

Dijital para birimi Waltonchain madencilik işi, RFID zincirinin ve internet entegrasyonunu ileriye doğru iten, RFID ve Blockchain teknolojilerinin kombinasyonuyla oluşturulmuştur. Ağı, gerçek dünyadaki fiziksel nesnelerin dijital olarak takip edilmesi, yönetilmesi ve izlenmesini sağlayan bir yapıya sahiptir. Waltonchain’in çalışma mekanizmasını şu şekilde detaylandırabiliriz:

  1. RFID Teknolojisi ve Sensörler:

    Waltonchain, nesnelerin kimliklerini ve konumlarını belirlemek için Radyo Frekansı Tanımlama (RFID) teknolojisini kullanır. Nesnelere yerleştirilen RFID etiketleri, her bir nesnenin benzersiz bir kimlik taşımasını sağlar. Ayrıca, çeşitli sensörler kullanarak nesnelerin durumu, konumu, sıcaklık gibi önemli verileri sürekli olarak toplar.
  2. Veri Toplama ve Güvenli Saklama

    Sensörlerden gelen veriler, Waltonchain ağının merkezi olmayan yapısı olan blok zincirinde güvenli bir şekilde saklanır. Bu sayede verilerin güvenilirliği ve bütünlüğü sağlanırken, herhangi bir tahrifat veya manipülasyon girişimi önlenebilir.
  3. Akıllı Sözleşmeler ve Otomatik İşlemler

    Waltonchain, akıllı sözleşmeleri kullanarak otomatik işlemleri yönetir. Akıllı sözleşmeler, belirli koşulların gerçekleştiği durumlarda otomatik olarak çalışan programlardır. Örneğin, bir ürünün belirli bir konumda belirli bir süre kalması gerektiğinde ödeme otomatik olarak gerçekleştirilebilir.
  4. Proof of Stake ve Proof of Work Kombinasyonu

    Waltonchain ağı, Proof of Stake (PoS) ve Proof of Work (PoW) algoritmalarının kombinasyonunu kullanır. PoS ile ağa katkı sağlayan kullanıcılar, belirli miktarda WTC tutarak ödüller kazanabilirler. PoW ise ağın güvenliğini ve işlem doğrulamasını sağlar.
  5. Masternode’lar

    Masternode’lar, Waltonchain ağının yönetimine daha etkin bir şekilde katılan ve daha büyük miktarda WTC’ye sahip olan kullanıcıları temsil eder. Masternode sahipleri, ağın işleyişine katkıda bulunurken, ağın karar alma süreçlerine katılarak daha etkin bir yönetim sağlarlar.

Waltonchain’in (WTC) Arzı ve Mevcut Fiyatı Nedir?

Waltonchain platformunun kripto para birimi WTC’dir. Blok zincirler arasındaki operasyon bu token tarafından desteklenmektedir. Diğer tokenlerin basılması, faiz sistemi ve yönetimde de WTC tokeninden yararlanılır.

Coingecko verilerine göre Waltonchain’in (WTC) toplam arzı 70,000,000 WTC’dir. Dolaşımdaki arz ise 29,182,764 WTC’dir. Platformun mevcut fiyatı $0,165542’dır. Ancak 27 Ocak 2018’te 41,15$’ı görmüş ve rekor fiyatına ulaşmıştır. Projenin piyasa değeri $4.831.141$’dır.

Waltonchain Nereden Alınır?

Kripto para borsalarında Waltonchain, alım satım platformunun değerlendirmesinden geçtikten sonra satılabilmektedir. Bitci.com.tr profesyonel kripto değerlendirmesinden geçmiş olan kripto paralar için hemen üye olabilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.